Eğitim Faailyeti

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Mustafa İlboğa Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan 56 Öğrencimiz için Sadem Usta düğün salonunda Geneksel Mezuniyet Programı yaptık.
Programa,; son sınıf öğrencilerimizin yanı sıra,geçen yıl mezun olan yükseköğrenim öğrencilerimiz,Hatice Baykara Ortaöğrenim kız yurdu mezunlarımız,Bu yıl hafızlık sınavına giren Fatih Kur'an kursu hafız öğrencilerimiz,Hafız öğrencilerimizin hafızlık pekiştirme takibini yapan din görevlisi hocalarımız,Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim ve mütevelli heyeti üyelerimiz,Fatih Kuran kursu ve Hatice Baykara kız yurdu idareci ve hocalarımız diğer çalışanlarımız katıldılar. Program, Okulumuz Öğrencilerinden Kemal SAVAŞ kardeşimizin Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı.
Okul Müdürümüz Mehmet SARIGÜL açılış ve selamlama konuşmasında; Değerli misafirler hepinizin bildiği gibi okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Müdürlüğü tarafından ilahiyat odaklı hafızlık projesi olarak belirlenmiştir. öğrencilerimiz üniversite tercihlerinde İlahiyat ve İslami ilimler fakültelerini tercih ettikleri takdirde kendilerine ek kontenjanlar ayrılmakta,ayrıca Türkiye Diyanet vakfı tarafından burs verilmektedir. Değerli misafirler okulumuzun inşasından bugüne gelmesine birçok hayırsever iş insanının desteği vardır.
Ancak en önemli katkı Fatih kültür ve eğitim vakfı'na aittir, bu vesileyle öncelikle okulumuza adını veren kıymetli hayırsever Mustafa ilboğa'ya Allah'tan sağlık ve uzun ömürler dileriz. Vakfımız mütevellisine, yönetim kurulu üyelerine de şükranlarımı arz ederim.Son sınıf öğrencilerimizi mezuniyetleri dolayısıyla tebrik ettiler. Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Derviş Ali Candan'da Katılımcılara,protokol üyelerine öğrenci kardeşlerimize teşekkür ve başarılarının daim olmasını temennisinde bulundular.
Mezun Öğrencilerimiz adına Ali KARAKUYU
Üniversiteye girecek arkadaşlarına başarılar temennisinde bulundu.
Okul Müdürü,Protokol üyeleri ve Vakıf yetkililerinin 2022-20223 Okul 1.2.ve 3.lerine plaket ve para ödüllerinin verilmesi ile devam etti.1.ÖMER YAMAN 2.FATİH YÜKSEL SİVRİKAYA 3.ABDURRAHMAN ZAFER SAQDEH öğrencilerimiz tebrik edildi.Programın devamında son sınıf öğrencilerimize, Okul yöneticileri Protokol,vakıf yetkilileri, öğretmenlerimiz tarafından temsili diplomaları verildi.Öğrencilerimizin başarılarılı, vakfımıza maddi ve manevi katkıları bulunan hayır sahiplerine Osman Atasoy Hocanın Duasıyla devam etti. Program öğrencilerimizle hep birlikte meşhur konya pilavı ikramıyla son buldu.
Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Vakfımız yönetimine, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte bizleri yalnız bırakmayan protokole, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Ahmet Erol beye, katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.