KONYA/MERAM MUSTAFA İLBOĞA HAFIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Yaklaşık bir asırdır "İmam Hatip Mektebi /Okulu / Lisesi" adıyla eğitim sistemimizde yerini alan bu okullarda verilen eğitimin içeriği, halkımız tarafından büyük ilgi görmüş ve markalaşarak günümüze kadar gelmiştir.
Kuruluşundan günümüze İmam hatip okullarında fen, sosyal, dil, spor, sanat, kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir. Bu okullarda öğrencilere doğru bilgiye dayalı düşünce, inanç oluşturma ve davranış kazandırmayı hedefleyen programlar uygulanmaktadır. İmam hatip okullarında Kur'an ve sünneti esas alan bir din eğitimi verilmektedir. Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip okulları, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgisini vermeyi ve becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir. İnsanlığın küresel Barış'a her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu çağımızda; öğrencilerimizi Milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip, kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmek okulumuzun amaçlarındandır.
Bu amaçla yapımına 2016 yılında başlanılan Okul binamız Hayırsever Mustafa İLBOĞA Bey'in ve Vakfımızın katkı ve destekleriyle; 2018 yılında İnşaatı tamamlanarak; 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır.
Konya ili, Meram ilçesi, Karahüyük Mahallesi,Esinler Sok. No13 Meram Konya Adresinde bulunan, mülkiyeti Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı'na ait Öğretim binası ve pansiyon binasının bedelsiz olarak 20 (yirmi) yıl süreli kullanım hakkı hafız öğrencilerin öğrenim göreceği Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmetlerinde kullanılması kayıt ve şartı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmiştir.
• Okula Diyanet İşleri Başkanlığından hafızlık belgesi almış öğrenciler kabul edilmektedir.
• Hafızlık yetenek sınavından başarılı olan öğrenciler okula kayıt olmaya hak kazanmaktadırlar.
• Okul öğrencilerinin hafızlık pekiştirme/sağlama sürecini Meram ilçe müftülüğü hafız imam hatip hocalarımız vasıtasıyla hafızlıklarını pekiştirmeleri sağlanmaktadır.
• Öğrenciler Ramazan ayı boyunca tatbikat camii'nde (Hüseyin Günhan) hatimle namaz kıldırmaları,Muhtelif camiilerde mukabele okurma,taravih namazı kıldırma,camilerde ramazan boyunca müezzinlik yapma organizasyonu sağlanmaktadır.böylece sosyal hayata dair yetiştirilmeleri sağlanmıştır.
• Okulun bitişiğinde milli emlak müdürlüğüne ait 2500 m2 arsayı Fatih Kültür ve Eğitim vakfı olarak yazışmayla talep ettik.Hayır sahibi Hüseyin Günhan tarafından Öğrencilerin tatbikat ve dini vecibelerini yerinde öğrenmelerini sağlamak amacıyla yapımına başlanıldı tamamlanan eser Okul/Cami eksenli güzel bir külliye haline geldi.
• Okul öğrencilerinin üniversite hazırlıkları imkanlar dahilinde vakfımızın destekleriyle okul bünyesinde sahasında uzman öğretmenler tarafından ders üçreti karşılığı hazırlanmaları sağlanmıştır.
• 2022/2024 yılında ilk mezunlarnı veren Okulumuz öğrencilerinden Üniversiteye yerleşen öğrencilere 10 ay burs sağlanmıştır.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE FATİH KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI'NIN YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOL'DEN BÖLÜMLER
• Okul İdaresi, okulda ve pansiyonda gerçekleştirilecek sosyal, kültürel etkinlikler, hafızlıkla ilgili projeler ve eğitim faaliyetlerinde Fatih Kültür ve Eğitim vakfı ile işbirliği halinde ol6acaktır. Bu konuda, okul yönetimi ve vakıf birlikte çalışma usul ve esaslarını belirler, çalışma takvimini hazırlar ve uygularlar.
• Fatih Kültür ve Eğitim Vakıfı, tarafların bilgisi dâhilinde okulda öğrenim gören ve pansiyonda barındırılan Hafız öğrencilerin hafızlıklarını muhafaza etmelerine, Kur'an-ı Kerim'in ana konularını bilmelerine, dini ve ahlaki sorumluluklarını bilincinde olmalarına ve din hizmetleri ile ilgili temel becerileri kazanmalarına, zihinsel ve sosyal yeteneklerini geliştirmelerine, akademik başarılarını artırmalarına, ilgi ve kabiliyetlerine göre musikide ve sportif alanlarda gelişmelerine, insanlığa ve topluma katma değer üretebilen, okuyan, düşünen, tartışabilen; sosyal ilişkileri gelişmiş, kişi, grup ya da topluluklar arası yaşanan problemlere çözümler üretebilen, kendine ve değerlerine güvenen, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerine, Temel İslam bilimleri alanında ilgili ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek kendi medeniyet değerlerimizin farkında olarak yetişmelerine ve yüksek öğrenime hazırlanmalarına katkı sağlayacaktır.
Bakanlık ile ortak projeler geliştirilebilir ve uygulayabilir.
• Okulların tatil olduğu dönemlerde (yarıyıl tatili, yaz tatilleri) iaşe ve eğitim masrafları vakfa ait olmak şartıyla Hafız öğrencilere yönelik yaz okulları veya eğitim programları ile sportif ve kültürel programlar uygulayabilir.
Yurdumuzun fiziki imkanları;
• 7/24 güvenlik kamerası
• Bahçemizde yer alan spor aletleri, voleybol ve basketbol sahası
• 7/24 internet ve sıcak su