FATİH KUR'AN KURSU

Yüce kitabımızın nesillerimize öğretilmesinde ve anlaşılmasında büyük bir önem taşıyan Kur’an kursu hizmetleri kapsamında çocuklarımız, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumasını öğrenme ve anlama gücü elde etmektedirler. Diğer yandan bu kurslarda, İslam’ın temel esaslarını öğrenme, dua ve sureleri ezberleme, millî ve manevî değerleri kazanma, Hz. Peygamber (s.a.v)’in örnek hayatını öğrenerek ahlakî davranışlar sergileme imkânları da elde edilebilmektedir

Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı
Fatih Erkek Kur’an Kursu;1968 yılından bu yana "GEÇMİŞTEN GELECEĞE, İMANDAN İHSANA...düsturuyla heryıl binlerce gencin eğitimine katkı sunarak geleceğin başarılı fertlerini desteklemek için çalışıyor.
2023 yılında yenilenen binamız, modern ve güçlü alt yapımızla siz değerli velilerimize hizmet sunmaya başladık.130 kişilik yatılı ve 150 kişilik gündüz eğitim gören toplam 280 kişilik mevcuduyla eğitimine devam etmektedir. Büyük bir fedakârlıkla hizmet veren, güçlü ekibiyle Konya/Karatay Kur’ân Kursları arasında müstesna bir yere sahip olmuş, bu alanda birçok kursun açılmasına da örneklik etmiştir. Bu başarılar, kursa yönelik ilgiyi gittikçe artırmış ve kapasitesinin çok üstünde müracaat alarak kaliteli bir öğrenci kitlesine ulaşmıştır.İaşe ve ibate işleri Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından karşılanan «Fatih Kur’ân Kursu», pedagojik altyapıya sahip öğretici kadrosuyla da örnek bir çalış­ma yürütmektedir.
Fatih Erkek Kur’ân Kursu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı Karatay Müftülüğü müfredatına uy­gun şekilde Kur’ân-ı Kerim, tevcid, talim, meal,temel dini bilgiler,siyer'i Nebi, adap, değerler eğitimi, konferans, seminer, sosyal ve kültürel faaliyetler periyodik şekilde devam etmektedir.ayrıca yüzüne eğitimde başarılı olup, ezbere kabiliyetli olanlar hâfızlık eğitimine seçilmektedir.öğrencilerimizin bilgiyi güvenilir kaynaklardan edinmelerine, derinlikli ve bütünsel bir bakış açısı kazanmalarına, kendileri, ülkeleri ve dünya için gelecek vizyonu geliştirmelerine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.
Kur'an kursu pansiyonu fiziki imkanları;
•. Rahat ulaşım
• 7/24 güvenlik kamerası
• 7/24 internet ve sıcak su
• 7/24 ücretsiz çamaşırhane
• Etüt odaları, kütüphane ve bilgisayar odası
• Mescit ve çok amaçlı salon
• Ortopedik bazalı 6'şar kişilik mükemmel yatakhane hizmeti
•. Kantin
• Uzman aşçılar ve personelimiz tarafından özenle hazırlanmış,günlük almaları gereken besin değerlerine göre geleneksel ağız tadımıza uygun sağlıklı ve lezzetli menülerimizdeki yemekler tüketim koşulları göz önünde bulundurularak 3 öğün yemek hizmeti.
Tarihimizdeki vakıf kültürünü gelecek nesillere aktarmak ümidi ve duasıyla…

Kurs İletişim Bilgileri

Telefon: (0332) 355 16 64