KURBAN BAĞIŞI

’Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık…” (Hac 34) Kurban, yüce rabbimizin biz kullarına bir lütuf ve emri, kendisinde saysısz rahmetler ve hikmetler barındıran bir ibadettir, Hz. İbrahim (a.s) ve Hz. İsmail’in teslimiyetini bize hatırlatırken yardımlaşma paylaşma ve kaynamayı artıran bir ibadettir.Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı yıl boyunca kesmiş olduğunuz adak, akika ve şükür kurbanlarınız ile vacip kurban bağışlarınız Kur'an kurslarımız ve yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin mutfaklarında ikram edilmektedir.

Adak Kurbanı Bağışı

Adak kurbanı, kişinin kesmekle yükümlü olmadığı halde bir muradının olmasına bağlı olarak Allah’a kesme sözü verdiği kurban türüdür, şartın oluşmasıyla birlikte adağın kesilmesi vacip olur. Bir şarta bağlı olarak adanan adak kurbanı o şartın gerçekleştiği anda kesilmelidir, bir şarta bağlı olmayan adaklar ise dilenilen bir vakitte kesilebilmektedir.

Akika Kurban Bağışı

Akika kurbanı; dünyaya gelen evlat nimetinin şükrü olarak kesilen kurban türüdür. Bize evlat nimetini bahşeden rabbimize şükrümüzüm ifade etmenin en güzel yollarından birisi akika kurbanı kesmektir. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in sünnetidir, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in de “Çocukla beraber akika vardır. Artık ondan yana, onun için akika kesiniz. Eza ve cefayı ondan kaldırınız buyurdukları rivayet edilmektedir.

Şükür Kurbanı Bağışı

Rabbimizin üzerindeki nimetlerini saymaya kalksak hiç şüphesiz ne zamanımız ne imkanımız yeter, Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde;Eğer şükreder ve iman ederseniz, Allah size niye azap etsin? Allah (her şeyi hakkıyla) Bilendir ve şükrün karşılığını verecek olandır.  (Nisa Suresi, 147. Ayet) buyurmaktadır. Rabbimizin üzerimizdeki sağlık, afiyet ve tüm rızıklarının şükrünü eda edebilmenin en güzel yollarından biri de şükür kurbanı kesmektir. şükür kurbanı; bir nimetin şükrünün en güzel yollarından biridri, şükür kurbanı şükredilen nimetin muhasfazasını sağlar şükredilen nimet artar.

Güvenilir Kurban Bağışı

Yıllardır bağışçılarından aldığı güven ve desteklerle faaliyetlerini yürüten Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı olarak  bağışların her anında şefaflık ve hesap verilebilirlik ilkesine bağlı kalarak hareket etmekte ve tüm bağışların ve kurban bağışı emanetlerinizi ibadet şuuru ile yerine ulaştırıyor ve kesim videolarınızı tarafınıza iletiyoruz. videolarını hayır severlerimize göndermekteyiz.

IBAN NO
Şube Adı