"Kur'an'ın nuruyla cehaletin karanlığına son veriyoruz!"

Gayrimenkul Bağışı

Sevgili hayırseverlerimiz,Vakfımız tarafından gelirleri Kur'an Kursu ve İhtiyaç sahibi Öğrencilerimiz için gerçekleştireceğimiz projelerde kullanılmak üzere bağışçılarımızın yapacakları gayrimenkul (bina, dükkan, daire ve arsa vb.) Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı Gayrimenkul Bağışlarınızı Kabul Etmektedir.

Gayrimenkul Bağışları

Sadaka-i cariye nev’inden bir bağış olarak değerlendirebileceğimiz gayrimenkul bağışları dinimizce teşvik edilmiştir. Efendimiz (sav) şöyle buyurmaktadır: “İnsan ölünce, şu üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i câriye, kendisinden istifade edilen ilim, arkasından dua eden hayırlı bir evlat.” (Müslim, Vasiyye, 14; Tirmizî, Ahkâm, 36) Bu çerçevede geliri kur'an kursumuz Ve yurtlarımızda barınan yetim öğrenciler için gerçekleştireceğimiz projelerde kullanılmak üzere bağışçılarımızın yapacağı gayrimenkul (bina, dükkan, daire, arsa vb.) bağışları Vakfımız tarafından kabul edilmektedir. Gayrimenkul bağışları belli bir amaç doğrultusunda şartlara bağlı olarak yapılabileceği gibi, herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın da yapılabilmektedir.

Gayrimenkullerinizi hangi şekillerde bağışlayabilirsiniz?

- Şartsız bağış:  Vakfımızın Kur'an kursumuz ve Yurtlarımızda barınan yetim çocuklarımızla ilgili yapacağı hayırlı hizmetlerde değerlendirilmek üzere gayrimenkulünüzü şartsız olarak bağışlayabilirsiniz.
- Şartlı bağış:  Gayrimenkullerinizi özel bir amaca bağlı olarak bağışlayabilirsiniz. Mesela gayrimenkulünüzün akarıyla yetim kur'an kursu ve yurt öğrencilerimizin orta ve yüksek öğrenim eğitimlerine katkı yapılmasını talep edebilirsiniz.
- Kullanım (intifa) hakkı şartı ile bağış: Dilerseniz tapunuza şerh koyarak, kullanım hakkının sizde kalması koşuluyla yalnızca mülkiyet hakkını Vakfımıza devredebilirsiniz. Gayrimenkulünüzün mülkiyeti Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı’na geçer ancak bağışçı olarak bağışlanan gayrimenkulü dilediğiniz süre boyunca kullanabilir ya da tasarrufta bulunabilirsiniz. Ayrıca gayrimenkullerinizin kiralarını da Vakfımıza bağışlamanız mümkündür.

Bedel Belirleme

Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı, gayrimenkul bağışları sonucu elde edilen mülklerin satışı ve kiralanması gibi durumlarda bedel tespitini kendi araştırması ve SPK onaylı bağımsız firmadan gelen ekspertizlerin araştırmalarını dikkate alarak belirlemektedir.

Bağışların Değerlendirilmesi

Gayrimenkul bağışlarından elde edilen satış gelirleri Vakfımız tarafından Kur'an kursu ve Yurtlarımızda barınan yetim/ihtiyaçlı çocuklar yararına en acil projelerde kullanılmaktadır. Eğer bağışçıya ait bir şart varsa, satıştan elde edilecek bedel bağışçımızın belirlediği yetim fonlarımızdan birinde kullanılmaktadır. Kira gelirleri de yine vakfımızın bütün faaliyetleri için kullanılmaktadır.

IBAN NO
Şube Adı