Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı 4-6 Kur'an Okulu

Vakfımız, söz konusu program ile Kur'an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi amacıyla hareket etmektedir. Kur'an kurslarımıza gelen 4-6 (48-72 ay) yaş seviyesindeki çocuklarımıza İslam dininin değerlerini insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmelerini, kazandığı bu değerleri günlük hayatında kullanabilmelerini, Kur'an-ı Kerim'i kendi yaş gruplarına uygun olarak tanıyabilmelerini, Allah'ı sevmelerini ve yaratılışı fark etmelerini, Peygamber efendimizin kişiliğini ve karakterini sevip rol model almalarını, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermelerini sağlamak ve ihtiyaç duydukları diğer gelişim süreçlerine de katkıda bulunmak düsturumuzdur.

Çünkü 4-6 yaş arası dönem, bir çocuğun psikomotor, özbakım becerisi, sosyal-duygusal gelişim, bilişsel gelişim ve dil gelişimi bakımından çok önemli bir dönemidir.

Bu yaş grubu oldukça meraklıdır, öğrenme isteği güçlüdür. Şekil, zaman, renk, sayı gibi kavramları daha iyi anlar. Kendine güven duyar, aldığı sorumluluğu yerine getirir, sebep-sonuç ilişkisi kurar, lavabo ihtiyacını kendisi karşılayabilir, günlük işlerde sorumluluk alır. Toplum içinde kendisinden beklenen davranışları gösterir. Başkalarının duygularını anlar, oyunlarda kurallara uyar.

Ağaç yaşken eğilir, atasözü gereğince gittikçe dünyevîleşen; değerlerinden, yaratılış gâyesinden uzaklaşan toplumu, daha küçük yaşta eğitmek gâyesiyle 4-6 yaş oldukça önemlidir.

Kur'an kurslarının çocukluk hatıraları arasında özel bir yer tuttuğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Rengarenk çiçekli, işlemeli ya da bembeyaz tülbentlerimizle, bembeyaz takkelerimizle elifba cüzlerini göğsümüzde sımsıkı tutarak adeta gökyüzünden yeryüzüne inmiş melekler gibi mahalle camilerine koştuğumuz Kur'an kursları hafızalarımızda yer etmiş ortak değerimizden biridir. Çocukluğun masalsı atmosferi içinde bir lokma ekmek yere düşse onu yerden alıp üç kere öptükten sonra başımıza koyduğumuz o güzellikler dünyası bugün de yaşatılmayı ve aktarılmayı hak ediyor. Bugün, bütün dünyanın özlemini çektiği sevgi, anlayış, barış, adalet, paylaşma, dayanışma, doğruluk, nezaket, iyilik ve güzellik çocukluğumuzun elifba cüzlerinde bizi beklemektedir. Kuran-ı Kerim'in iyilik ve güzellik aşılayan aydınlığından, insanlığın merhamet zirvesi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in(sav) sevgi ve dayanışma yolundan ayrılmamak da maddi imkanları bölüşmek kadar önemlidir."

Bu yaşlar, Cenâb-ı Hakk’ın bir lütfu olarak Hadis-i şerîfte ifadesini bulan “taşın üzerine bilginin kazındığı”, verilen bilgi, eğitim ve öğretimin kalıcı olduğu çok değerli yaşlardır. Toplumun, dünyanın bu menfî gidişine; gençliğin içine düştüğü internet, zararlı alışkanlıklar, psikolojik çıkmazlar, ibadet ve değerler yoksunluğu gibi olumsuz hâllerin yetkililerde uyandırdığı rahatsızlığa karşı 4-6 yaş grubu Kur’ân Kursları bir umut ışığıdır. Öyle olacaktır, inşâallâh.

Hâsıl-ı kelâm, Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı’mızın başlattığı bu 4-6 yaş grubu Kur’ân Kursu hamlesini takdirle karşılıyor, Rabbimiz’den hayırlı muvaffakıyetler umuyor, körpe dimağlara İslâm’ın her bir güzelliğini bizzat yaşayarak sunabilme konusunda duâlar ediyor, duâlar bekliyoruz.